15 februari 2012

Uppladdning

I dag har jag pratat med veterinären Nina som har lovat att vara stand by klockan 06-24 under nästa helg och början på veckan efter. Kliniken ligger bara 10 minuter från oss med bil så skulle något gå snett så känns det tryggt att ha så nära. Förmodligen går allt som smort men det är ganska skönt att ha både livrem och hängslen. Hängslena består av att om något skulle gå snett mitt i mörkaste natten då Nina inte kan operera så har vi Kalmar djursjukhus en timme bort där vi också är välkomna. Men jag hoppas att valparna slinker ut som på räls och att vi kan ta allt med ro hemma på vår egen mysiga kammare.

Dessutom har vi också på telefonlängds avstånd, dygnet runt, Eva som är garvad hunduppfödare, djurhomeopat och som har hjälpt fler valpar till världen än vad som går att räkna till. Hon har redan kommit med allehanda tips om bra uppladdning för Svea som nu får valpfoder, äggulor, keso, folsyra och finmalt äggskal. Och vad som är bra för små valpar om de är lite trötta när de föds. En liten näs(nos)-sug kom på på posten härom dagen till exempel.

I helgen ska jag göra valplådan klar och husse får plocka fram lite extra element så det blir varmt och skönt i barnkammaren. Och på måndag börjar jag tempa henne för att först se hennes normaltemp i några dagar och sedan när den dyker så vet man att det troligen blir bäbisar inom ett dygn. På onsdag blir det röntgen då veterinären gärna vill ha koll på exakt antal valpar.

En annan som borde förbereda sig är Samson. Förbereda sig på en ordentlig uppsträckning. När Hjördis bodde här med sina och Samsons nyfödda telningar så fick han rejält med pisk och en mycket skarp tillsägelse att hålla sig borta från valplådan. Fram till tröskeln fick han gå men inte en millimeter längre. Faktum är att hon troligen sa till honom att han inte ens fick så mycket som titta åt en valp. För när jag smög ut en av valparna i köket för att han skulle få sniffa lite (han är världens snällaste och skulle aldrig göra en valp något illa) så vände han bort huvudet och såg eländig ut. Han var så pass stukad att han vid flera tillfällen de första dagarna självmant gick och satte sig i skamvrån. Bildbevis finns:


Samson i skamvrån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar