12 februari 2012

Små bullar i ugnen

I dag är det premiär för vår blogg "Sveas Valpar". Den har kommit till för att valparnas framtida familjer ska kunna läsa bakåt i tiden och följa just sin valps resa från tillblivelse tills det är dags att lämna mamma och syskon.

I dag är det söndagen den 12 februari och räknar vi från första parningen som skedde 26 december och 61 dagar framåt så hamnar vi på fredagen den 24 februari. Då vet vi på ett ungefär när det är dags att börja vara beredd på valpning.

Vi har varit säkra på att Svea är dräktig i flera veckor redan. Ganska tidigt började spenarna att växa till imponerande storlek och bli tjusigt mörkrosa och eftersom hon annars är en riktigt smalis så märktes det tidigt när hennes mage började runda till sig. Annars är hon precis som vanligt...pigg, glad och i toppform.

I dag tog jag, maken, Svea och valparnas pappa Samson en skön promenad över snöiga ängar men Svea var inte så förtjust i att snön nådde upp till bebismagen och spenarna. Hon blev väldigt nöjd när vi kom upp på vägen :-).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar