25 februari 2012

Äntligen vår!

I dag har det varit en riktigt skön vårdag och vi har varit ute i trädgården och fixat och donat. Känner direkt att jag bör göra en korrigering här så att jag inte få på pälsen. Det var mestadels maken som var i trädgården och fixade, jag var bara ute några svängar och tittade på hans tjusiga eld och lassade på lite kartonger, tidningar och annat skröfs. Det behövde städas inne också så jag tog den pucken istället. Nu står pyromanen och lagar kvällsmat. Vi ska tydligen ta en sväng till 70-talet då det vankas fyllda ugnsbakade paprikor...det doftar förföriskt!

Det är ljuvligt att våren är så nära nu och det spirar lite här och var. Snödroppar så klart men även lite antydan till påskliljor och krokus. Hade det inte varit så blåsigt i dag så hade det gått fint att sitta ut och fika och sola kinderna helt klart.

Jag ska passa på att ge maken lite mer cred för i dag har han också monterat upp en grind in till kammaren så vi slipper ha ett tråkigt kompostgaller där. Vi klickade hem den härifrån. Nu kan Svea ligga i lugn och ro därinne med valparna utan att Samson kommer på oväntat besök. Även i vanliga fall har vi kammaren hundfri så grinden kommer att fylla sin funktion senare också. Det är ganska skönt att ha i alla fall ett rum utan hundhår och det passar jättebra när barnbarnen kommer på besök och gärna vill kunna krypa omkring och gnaga på sina leksaker utan att tidigare nämnda Samson kommer och vill gnaga lite han också. Faktum är att han egentligen sköter sig väldigt bra med barnen. Det är bara precis när de kommer som han blir lite om sig och kring sig och man får passa på för tungkyssar och omkullvältning. Men ibland kan det vara skönt med lite hundfri lek eller lugn och ro för en tupplur.


The grind
 
Allt är fix och färdigt nu inför nedkomsten och alla saker som kan tänkas behövas ligger inom räckhåll från valplådan. Svea tar sig en lov in i rummet ett par gånger om dagen och bäddar lite och kollar så allt är i sin ordning. I går var alltså första dagen som vi kunde förvänta oss valpar och jag tempar henne ett par gånger om dagen för att få en liten hint om när det är på g. 24 till 12 timmar före valpning så sjunker nämligen tempen ordentligt. Hon är annars precis som vanligt och äter som en häst men trots det så är det svårt att få upp henne i hull. Hon har alltid varit en smalis och har en ämnesomsättning att vara avundsjuk på men det gäller att se till så hon har allt hon behöver inför digivningen.


Dagens magbild


Så här smal och musklig är hon annars. Kanske inte riktigt, här tror
jag hon har varit lite magsjuk precis innan. Bilden är tagen på
kontoret som vi har hemma på tomten. Bra med helglasad dörr
så man kan spana på katterna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar