29 mars 2012

Första munsbiten

Nu är det full fart i valplådan och de är inga små hjälplösa pipisar längre. Nu är de nyfikna, skuttar runt, brottas, gläfser och kissar själva. Mamma Svea börjar ta i med hårdhandskarna och i dag brottade hon ner Morrgan och lärde honom ett och ett annat om livet trots hans högljudda protester. Till slut tyckte pappa Samson att det fick vara nog och stack in huvudet i rummet och skällde ordentligt ett par gånger. Svea stannade upp och valparna likaså. Efter ett par minuter tog de sig en omgång till och då blev han riktigt irriterad och gick in till valplådan och tittade över kanten (något han aldrig gör annars) och sa till på skarpen. Han gillade nog inte att bli störd i sin eftermiddagssömn kan jag tro.

Vi fortsätter med att ta ut valparna till soffan en stund på kvällarna och de somnar så gott där tillsammans med mamma som annars inte sover med dem längre. Hon ligger i sängen i kammaren på nätterna och hoppar ner i lådan bara när det är dags för mat och lite lek. Även om Samson inte går precis fram till dem ännu så sover han gärna en bit ifrån och härom kvällen tog jag den här bilden på hela familjen Russell:





Penny och Smulan har fått riktigt vassa små gäddtänder nu och kan bita till ordentligt. Morrgan ligger fortfarande lite efter med tänderna. I går fick de smaka lite A-fil för första gången och det var väldigt poppis. En halv tesked var slickade de nöjt i sig och hade gärna velat ha mer. I dag fick de varsin liten, liten smakbit av skrapat nötkött och det gillades också skarpt. I morgon ökar vi portionen lite.

I går när jag bytte i valplådan fick de gå runt på golvet en stund för första gången och även om det såklart var lite spännande så är de trygga små valpar och ingen gnölade utan alla gick sin egen lilla runda och upptäckte världen.

Jag avslutar med lite fler bilder från soffmyset:


Smulan njuter hos mamma

Smulan igen

Smulan

Smulan

Penny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar