13 mars 2012

Våryra

Nu har verkligen våren kommit på allvar. I går var det 15 grader i skuggan och säkert 25 i solen mot husväggen. Dessutom var det nästan vindstilla så det blev en ljuvlig hundpromenad utan jacka och mot slutet i bara kortärmad tröja. Riktigt varmt! Svea och Samson är klart vårystra och Svea firade med att hitta ett nytt kryphål i gärdesgården och smita ut en sväng. Hon drar en repa in i skogen, kollar till fåren som flyttat in i hagen nedanför oss (men skäller inte ut dem som hon gjorde förra året konstigt nog), tar en sväng inom grannens tomt och sedan öppnar jag bara grinden så sladdar hon in på vår tomt igen.

I dag var det säkert lika varmt, dock ganska blåsigt men vinden var ljum och skön i alla fall. Samson börjar bli varm i sin tjocka vinterpäls och blir det en till så här varm dag i veckan så måste jag definitivt ta mig i kragen och trimma honom. Han brukar bli så nöjd efteråt och trippa runt och visa upp sig.

Nu i kväll så bad jag maken ta några bilder till på valparna så att deras ögon syns. Lite lättare när man är en som håller och en som fotar. Tyvärr har vi bara våra mobiler att ta bilder med och det lyckas alltid bli mörkt innan vi kommer till skott och fotar, men det blir en liten dokumentation i alla fall.

Nu ligger också öronen ner mest hela tiden och man ser vilken teckning de kommer att få. När de föddes stod de ju rakt ut och var alldeles skära.



Morrgan har ingen brådska att öppna
sina ögon helt. Han är cool.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar