3 mars 2012

En härlig vårdag

Vilket vårväder det har varit i dag. Alldeles ljuvligt. I natt sov vi riktigt gott såväl husse, matte, mamma och valpar. Jag tror att pappa Samson också sov som en sten i soffan på nedervåningen som han gillar att ha helt för sig själv. Inga valpar i rummet bredvid att hålla ett extra öra på.

I dag märkts det tydligt att Svea börjar komma tillbaka till normala vätskor igen. Hon vill gärna bli utsläppt från valprummet en stund och vara med som vanligt när vi stökar i köket. När vi skulle ut en sväng i trädgården ville hon följa med och hade inte alls bråttom in som hon haft sedan valparna föddes. Hon tog god tid på sig att snoka omkring som vanligt och satt en stund på berget i solen och njöt. Och precis innan jag skulle ta in henne så fick hon det stora nöjet att jaga in en av katterna under huset och sedan var hon i krypgrunden en bra stund och skällde och levde rövare.

Hon tyckte nog verkligen att det var skönt att få ledigt från valplådan ett tag och springa av sig ordentligt. Resten av eftermiddagen har hon legat nöjd i korgen och tuttat barn och sovit jättegott.

I dag har valparna fått besök av makens båda döttrar med respektive och barn. Axel två år tyckte det var besvärligt att bara få se och inte röra och förkunnade att de såg ut som grisar, och det har han ju faktiskt helt rätt i. Som små griskultinger när de ligger och päser med rosa trynen. Fast Morrgan ser mest ut som en liten isbjörnsunge. Han fick följa med ut till pappa Samson i dag och jag höll fram honom så att pappa kunde sniffa lite på sin son. Samson närmade sig så försiktigt och blev alldeles stilla och nosade lite och vek sedan undan med blicken och gick. Han vet att valpar är big no-no. Det ska bli roligt att se hur han hanterar sina barn när de är större och kan vara med ute i trädgården.

Här kommer några bilder från dagens valplåda:


Tryggt att få sova under mammas tass

Lilla Smulan och Svea sover gott tillsammans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar