19 mars 2012

Trångt i valpkorgen

När jag nyss gick in i kammaren för att titta till familjen såg det ut så här i korgen:





Till skillnad mot vad det gjorde för snart tre veckor sedan:





De börjar helt klart växa ur sin etta med kokvrå och husse har nu byggt en stor och ståtlig valplåda som jag själv hur lätt som helst får plats i om jag nu skulle känna för det. I dag återstår det sista fiffet med lite silicon i skarvarna och sedan blir det inflyttning i morgon. Vi har trägolv i hela huset och inget rum som passar bra för små sladdgnagande och kissande valpar. Istället får det bli valplåda modell jättestor så att det finns gott om plats för lek och bus de stunder jag inte kan ha dem utomhus i valphage eller lösa inomhus med full koll.

Valparna börjar bli riktigt starka i benen nu och har börjat promenera omkring lite mer, om än väldigt vingligt. Smulan är först i utvecklingen och är den som går mest och bäst. Hon har också bjudit på det första öronrusket och hon försöker morra lite när hon vill försöka busa med syskonen. I går kom jag på henne morrandes (låter mer som kurr ännu så länge och hörs här och där i videosnutten)  och gnagandes på Morrgans bakben i ett försök att gå i gång honom till lek. Han struntade totalt i det och somnade om istället. Penny ligger lite efter så hon kan bli ganska frustrerad när syskonen försvinner iväg på promenad.






Fortfarande är vi noga med att valparna ska ha lugn och ro så mycket som möjligt men nu börjar vi plocka upp dem lite oftare så att de vänjer sig vid att bli hanterade. Det märks att de känner igen oss nu och om någon piper i lådan och vi lyfter upp den valpen så blir den genast lugn och somnar efter en stund. Ligger man bekvämt är det lätt hänt att man somnar själv. Att gosa med små valpar är sannerligen blodtryckssänkande. Häromkvällen hittade jag Morrgan och Morgan djupt sovandes i gästsängen.




I går var svåger T på besök igen och det hann bli några nya fina foton innan ljuset försvann


Smulan

Smulan

Morrgan

Penny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar