23 mars 2012

Bajsfest och inflyttning

Häromdagen hade vi en liten bajsfest här hemma. Det var valparna och jag som var bjudna. Svea borde verkligen ha varit där men hon lämnade återbud. Jag har full förståelse för det. Hon har annars varit väldigt duktig på att hålla rent i korgen och kissa valpar i långa rader. Någon enstaka liten mini-krokan har jag fått städa bort men annars har det varit rent och snyggt hela tiden. Men så en dag känner jag att det doftar allt annat än tårta inifrån valprummet och när jag tittar in så ser jag tre glada valpar som rullar runt i bajs och har det allmänt lajbans. Någon hade blivit...lite risig i kistan, så kan vi säga. Inom kort hade var och en av valparna fått sitt premiärbad under kranen i köket med finaste lavendeltvålen. De skötte sig faktiskt väldigt bra och verkade uppskatta att bli rena och somnade sedan väldigt gott på sin nya fäll.

Nästa dag var det dags för inflyttning i nya valplådan och det togs emot med blandade känslor av hyresgästerna. Å ena sidan var det härligt att plötsligt kunna gå en sväng ut på tidningarna och tillbaka, å ena sidan blev världen plötsligt så stor att man behövde bryta samman en liten stund då och då i ren torgskräck. Men efter halva dagen så hade de bott in sig och det tog riktig fart i de små kropparna när de vässade sin gångstil och fick gott om utrymme att busa på.






Fem minuter senare

Tjejerna fattade galoppen med tidningarna direkt och det var så otroligt gulligt att se lilla Penny vakna till, vingla utanför sovfällen för att kissa och sedan vingla tillbaka och somna om. Smulan kom snabbt efter och Morrgan har i alla fall en väldigt god intention när han kliver ut med framtassarna på tidningen och sedan njutbart kissar på fällen där den lilla baken fortfarande är kvar. Penny är rolig för hon vill desstuom bajsa så långt bort från fällen som möjligt. När det är dags så går hon stora rundor och letar efter hörnet längst bort innan hon känner sig nöjd.

Alla tre har fått klorna på framtassarna klippta och hunnit ta sin första slurk vatten i sin lilla miniskål. De busar och morrar på varandra och i dag hörde jag Morrgan försöka skälla för första gången. Han gillar också att brottas lite med filten så i morgon ska jag lägga ner några leksaker i lådan och se vad han tycker om det. Ett litet repben är ju en klassiker som första leksak och ett par tomma toarullar på det blir nog bra.

Vi har börjat ta med oss en valp i taget ut till TV-soffan så de får sova en stund hos oss där och vänja sig vid ljud. De tycker det är så mysigt att bli upplyfta och snuttar och gosar med våra hakor och kinder innan de somnar djupt.


Morrgan sover gott hos mig tidigare
i kväll när vi tittade på Skavlan


Alla tre växer så det knakar (Smulan är minst men verkar följa sin egen kurva fint) och nu sitter gärna Svea upp och matar dem och har också börjat uppfostra dem lite lätt när de är i lektagen. Hon buffar över dem på rygg och biter försiktigt i dem och håller allmän ordning. Pennys och Smulans hörntänder har börjat titta fram och Morrgan ligger nog inte långt efter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar